Featured post

Tekoäly on yhä laajenevissa määrin kaikkialla

Kuva
Vuosi on lopuillaan ja vaikka usein näinä aikoina on tapana katsoa taaksepäin, tekoälyn ja Yhteisaivot-blogin suhteen katse on suunnattu tiukasti ja tukevasti eteenpäin. Tekoälyn, älykkään oppimisen ja yleisen teknologisen kehityksen ollessa yhä suuremmissa määrin osa ihmisten elämää haluamme mekin olla tässä kehityksessä mukana.

Tekoälyn tulevaisuus ja implementaatio

Tekoäly on jo nyt usean alan ja elämänalueen taustalla ja päivittäisessä toiminnassa - ja huomenna yhä laajenevissa määrin. Emme voi kääntää kehityksen suuntaa ja tätä kehitystä Yhteisaivot-projekti haluaa olla tukemassa ja edesauttamassa. Lisää tietoa saa seuraavista uutisjutuista seuraamalla tämän blogin sisältöä.










Tekoälyn tulevaisuus ja implementaatio


"Me päätimme koota kokonaisen osaston, jonka tehtävä on varmistaa tekoälyn vastuullinen kehitys", sanoi IBM :n tekoälyjohtaja Anna Sekaran. "Osaajat, joita me tarvitsemme ovat psykologeja ja filosofeja, sellaisia työntekijöitä, jotka pystyvät ratkomaan monimutkaisia filosofisia ongelmia ja miettimään, mikä on paras tapa edetä."

[Tekoälyn kehitys vaatii nyt psykologeja, filosofeja ja tulkkeja]

Tarve tekoälyn osaajille on juuri nyt erityisesti yrityksissä suuri ja heidän löytämiseensä käytetään oletetun tulevaisuuden kilpailuedun takia valtavasti resursseja. Tilanne ja tieto ovat kuitenkin vielä lapsenkengissä, eikä yhtenäistä toimivaa strategiaa osaavan työvoiman rekrytointiin ole vielä löydetty. Yhteisaivot pyrkii olemaan tässä asiassa edelläkävijä saattamalla yhteen osaajat, ideoijat ja tällä hetkellä käyttämättömän potentiaalin.


"Meistä kerätään jatkuvasti tietoa, ja sitä tietoa käsittelevät yhä enemmän yhä monimutkaisemmat järjestelmät. Jo nyt on kiire päättää, mihin suuntaan yhteiskunta tekoälyn käsikynkässä kulkee. Eikä sitä keskustelua enää käydä pelkästään Piilaaksossa, vaan siihen voi osallistua ihan Lestijärvellä. "

[Luulitko tietäväsi tarpeeksi tekoälystä? Se muokkaa ajatteluasi tehokkaammin kuin tajusitkaan]

Tekoäly on kaikkialla. Se ei ole enää mikään salainen maailma. Se on täällä ja me kaikki olemme osa sitä - joka passiivisina tai aktiivisina toimijoina. Mitä on tulossa? Mitä voimme saavuttaa? Millaisia ovat uhkakuvat?

Kommentit