Featured post

Tekoäly on yhä laajenevissa määrin kaikkialla

Vuosi on lopuillaan ja vaikka usein näinä aikoina on tapana katsoa taaksepäin, tekoälyn ja Yhteisaivot-blogin suhteen katse on suunnattu tiukasti ja tukevasti eteenpäin. Tekoälyn, älykkään oppimisen ja yleisen teknologisen kehityksen ollessa yhä suuremmissa määrin osa ihmisten elämää haluamme mekin olla tässä kehityksessä mukana.






Tekoäly on yhä laajenevissa määrin kaikkialla


"Tekoälyn perusteet on maksuton verkkokurssi, joka on suunnattu kaikille, jotka haluavat tietää, mitä tekoäly on, mitä tekoälyllä voi (ja ei voi) tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja et tarvitse."

[The Elements of AI - verkkokurssi]

Syyskuussa mainostamamme Helsingin yliopiston merkittävä päänavaus tekoälyn yhteiskunnallisen tunnettavuuden ja aiheen osaavuuden lisäämiseksi, eli kaikille avoin The Elements of AI - verkkokurssi on nyt valittavana ja opiskeltavana myös suomeksi. Lue blogimme syyskuulta ja ota haltuun huippulaadukas opiskelumateriaali yhdeltä tulevaisuuden merkittävältä alalta.


"Ensin koneet alkoivat korvata ruumiillista työtä, nyt tekoäly korvaa ajattelua vaativaa työtä. Tulevaisuudessa tekoäly vaikuttaa työmarkkinoilla niin voimakkaasti, että ihmisten osaamista on päivitettävä jatkuvasti. Yhtenä välineenä tähän voisi olla jokaisen henkilökohtainen osaamistili."

[Tekoäly vaatii osaamisen päivittämistä - Ekonomi]

Tekoäly ja siihen liittyvät aiheet liitetään yleisessä keskustelussa usein vain informaatioteknologian aihepiirin alle, mutta kuten Ekonomi-lehden ansiokkaasta artikkelista voimme nähdä, on kyse huomattavasti laajemmasta kehityksestä ja asiasta. Tulevaisuudessa tarvitsemme osaajia ja innovoijia, ja tässä kehityksessä Yhteisaivot-blogi haluaa olla yhtenä merkittävänä osana mukana tuoden yhteen nämä osaajat ja valjastaen heidän potentiaalinsa parhaalla mahdollisella tavalla.

"Työnjako on, että ihminen ratkaisee niitä ongelmia, joissa ihminen on hyvä, ja kone niitä, joissa se on hyvä. Esimerkiksi uusissa tilanteissa kone ei ole hyvä, ja erilaiset hienomotoriikkaa vaativat tehtävät ja empatiaan sekä tunneälyyn liittyvät taidot ovat koneelle vaikeita."

[Tekoäly ei vie töitä - tällainen on ihmisen ja koneen työnjako tulevaisuudessa]

Julkisessa keskustelussa usein esille nostettava uhkakuva kehittyvän tekoälyn suhteen on nykyisten työpaikkojen ja -tehtävien korvaantuminen tekoälyllä ja tekoälyn ohjaamilla koneratkaisuilla. Yksinkertaistettuna väite on varmasti oikeansuuntainen, mutta esimerkiksi tämän blogin tarjoamilla keinoilla ja muilla järkevästi suunnitelluilla ratkaisulla pystymme ohjaamaan ihmisiä uusille urille ja kohti sitä sisäisen potentiaalinsa vapauttamista, jota tulevaisuuden teknologistunut yhteiskunta vaatii.

Kommentit