Featured post

Tekoäly on yhä laajenevissa määrin kaikkialla

Kuva
Vuosi on lopuillaan ja vaikka usein näinä aikoina on tapana katsoa taaksepäin, tekoälyn ja Yhteisaivot-blogin suhteen katse on suunnattu tiukasti ja tukevasti eteenpäin. Tekoälyn, älykkään oppimisen ja yleisen teknologisen kehityksen ollessa yhä suuremmissa määrin osa ihmisten elämää haluamme mekin olla tässä kehityksessä mukana.

Tekoälykurssilla valtava menestys - Elements of AI -verkkokurssi 2018

Kaikille avoimesta ja maksuttomasta Elements of AI (Artificial Intelligence) -verkkokurssista on tullut Helsingin yliopiston kaikkien aikojen suosituin kurssi. Kurssille on rekisteröitynyt jo noin 90 000 ihmistä. Heistä noin 7 500 on toistaiseksi suorittanut kurssin hyväksytysti kokonaisuudessaan.
Kurssin on järjestänyt ja suunnitellut yhteistyössä yliopiston kanssa ohjelmisto- ja konsulttiyhtiö Reaktor.








Tekoälykurssilla valtava menestys - Elements of AI -verkkokurssi 2018

 
Esipuhe
Kaikille avoimesta ja maksuttomasta Elements of AI (Artificial Intelligence) -verkkokurssista on tullut Helsingin yliopiston kaikkien aikojen suosituin kurssi.

Kurssille on rekisteröitynyt jo noin 90 000 ihmistä. Heistä noin 7 500 on toistaiseksi suorittanut kurssin hyväksytysti kokonaisuudessaan.

Kurssin on järjestänyt ja suunnitellut yhteistyössä yliopiston kanssa ohjelmisto- ja konsulttiyhtiö Reaktor.
Kurssin perusagenda on ollut:
·        Do you wonder what AI really means? 
·         Are you thinking about the kind of impact AI might have on your job or life?
·         Do you want to understand how AI will develop and affect us in the coming years?
Kurssin päätösjuhlallisuudessa puhunut presidentti Sauli Niinistökin totesi:
”Kannustan suorittamaan”, sanoo presidentti Niinistö
Linkit Helsingin sanomien uutiseen kurssista ja kurssin nettisivuun:

Synergiayhteys Tekoäly-kurssin ja Yhteisaivot -projektin välillä
Yhteisaivoilla työttömyyden taklaamiseen -idea pyrkii rohkaisemaan verkostoitumisella ja yhteistyöllä koulutettuja työttömiä ideointiin tulevaisuuden näkijöinä ja tekijöinä.
Tämän aivopotentiaalin käytännön hyödyntämiselle on erinomaiset mahdollisuudet verkostoitumisella ja valittuina kehityskohteet, jotka ovat riippumattomia fyysisestä sijainnista tai henkilön taustoista.
Päätavoitteena on saada koulutetut työttömät motivoidusti yhteistyöhön ja sitä kautta työllistymään eri tavoin.





Yhteisaivot -projektissa  haetaan erityisesti ensimmäiseen Idea -vaiheeseen tekijöitä, jotka voivat oman kiinnostuksen ja resurssien puitteissa jatkaa myös toteutusvaiheeseen asti.
Tätä tavoitetta tukee tämä Helsingin yliopiston AI-kurssin saama valtava innostus, vaikka se onkin enemmän toteutusvaiheeseen tarkoitettu. Mutta yleiskuvan antavana tekoälystä ja sen soveltamismahdollisuuksista kurssi tukee mainiosti Yhteisaivot -projektin tavoitteita.
Ideoinnilla tavoitellaan nimenomaan tavallisten käyttäjien tarvitsemia apuvälineitä, ei niinkään ole tarkoitus tukea isojen yritysten tuotekehitystä.

Toivottavasti moni kurssin käyneistä innostuu osallistumaan myös yhteiseen tuoteideointiin, joka on se keskeisin vaihe, jotta potentiaalista toteutettavaa löytyy. Tämä voi olla myös tie omaan yrittäjyyteen.

Kommentit